Alvaro Pinto Lyon
Grupo los Criollos is een professioneel Zuid Amerikaans ensemble dat bestaat uit Alvaro Pinto Lyon (Chili), Renato Freyggang (Chili), Orlando Miño (Argentinie), Fred Abbingh (Nederlands) en Alvaro Rovira (Argentinie)

Het muziekensemble “Los Criollos” werd 15 jaar geleden in het leven geroepen met als doel het geven van krachtige interpretaties van de muzikale werken van Ariel Ramirez: de Misa Criolla, Navidad Nuestra en Misa por la Paz y la Justicia. Ook wil het ensemble de verschillende stijlen van de rijke folklore van Latijns-Amerika onder de aandacht brengen bij een breed publiek. De groep is geworteld in de Zuid Amerikaanse muziektraditie uit de Andes en wordt gevormd door ervaren en gepassioneerde muzikanten:

Alvaro Pinto Lyon: gitaar, charango, kena, sikus, hobo, basgitaar en solo tenor. Hij speelde onder andere in de groepen “‪Barroco Andino‬” en “Amankay” en is momenteel lid van de beroemde Chileense groep “‪Quilapayun‬”.

Renato Freyggang: Percussie, kena, sikus, saxophone, zang. Hij was lid van “Amankay” , “Oketus” en de legendarische Chileense Group “‪Inti Illimani‬”.

Orlando Miño: componist, zanger en instrumentalist op het gebied van de Argentijnse muziek. Hij speelt charango, gitaar, basgitaar, percussie en solo tenor. Hij, werkte als leraar van folk ritmes in de “National School van de dans” in Buenos Aires en speelde met het “Kwartet uit de Andes” de “Misa Criolla” van Ariel Ramirez.

Fred Abbingh: piano en accordeon, is opgeleid aan het Utrechts conservatorium als schoolmusicus. Daarna heeft hij zich meer en meer toegelegd op de wereldmuziek, als dansbegeleider an als koordirigent.

Alvaro Rovira Ruiz: gitaar , hij speelde gitaar in het tangokwartet “Tango Desatado”, regisseerde Latijns-Amerikaanse en Tango gitaarworkshops op de“Musik Hoch Schule” Muenster, Germany.