Peter Arink - fotoDe bariton Peter Arink begon zijn studie aan het conservatorium te Enschede en vervolgde deze bij Udo Reinemann aan het conservatorium te Utrecht. Daar behaalde hij in 1995 het diploma Uitvoerend-Musicus. Aansluitend werd hij lid van het studio-ensemble van het  Internationaal Opera Centrum Nederland.

In 1993 maakte hij zijn debuut als Papageno in Die Zauberflöte tijdens het Festival d’Auvers in Frankrijk. Daarna volgden vele engagementen. Bij de Nationale Reisopera zong hij rollen in o.a. Le Grande Macabre, Don Carlo, Salome en Il barbiere di Siviglia. Bij Opera du Rhin zong hij in Salome (Strasbourg, Mulhouse, Lissabon) en bij Opera Hall zong hij in La Bohème en Carmen (Brussel, Lissabon, München, en Keulen). In het seizoen ‘98/’99 zong Peter Arink de rol van Bartley in de Nederlandse première van de opera Riders to the Sea van R. Vaughan-Williams met het Residentie Orkest. Bij de Nationale Reisopera zong hij der Graf in de opera Reigen van Ph. Boesmans eveneens een Nederlandse première. In 2000/2001 vertolkte hij de rol van Collatinus in the rape of Lucretia in een productie van het International Opera Center of the Netherlands o.l.v. Richard Bradshaw. In de opera Akhnaten van Philip Glass, wederom een Nederlandse première, ditmaal in het kader van het Rotterdam 2001 festival, met Het Nederlands Ballet Orkest o.l.v. Neal Stuhlberg, zong hij de rol van Horemhab. In 2002 was Peter Arink bij Opera Hall wederom te gast als Schaunard in La Bohème en als Morales in Carmen. In oktober 2002 was hij als een van de Monks te horen bij de wereld premiere van de opera Tea van Tan Dun, welke plaats had in Tokio, in januari 2003 volgde de Nederlandse premiere in Amsterdam. De regie was in handen van Pierre Audi In 2003 zong hij bij Opera Euregio de rol van Malatesta in Don Pasquale. In 2004 hij bij De Nederlandse Opera en bij de Städtische Bühnen Münster te gast als één van de deputati in Verdi’s Don Carlo.

Daarnaast zong hij bij het GOOG de rol van Lothario in de opera Mignon van Ambroise Thomas. In de daarop volgende produktie van het GOOG zong hij de rol van Pacquiro in Goyescas van Granados (2006). In 2007 vertolkte hij de rol van Alfio in Cavalleria Rusticana van P. Mascagni in een jubileumproductie van de Osse Opera. Sinds dit seizoen (2007/2008) is Peter Arink vast verbonden aan het koor van De Nederlandse Opera in Amsterdam. Hij zong daar dit seizoen o.a. de 1. Schaefer in de opera Daphne van R. Strauss o.l.v. Ingo Metzmacher in de regie van Peter Konwitschny. Naast opera is Peter Arink ook als oratoriumsolist regelmatig in binnen en buitenland werkzaam.Tot zijn repertoire behoren o.a. de Mattheus- en Johannes-passie, alsook het Weihnachts oratorium van J.S.Bach, The Messiah en Judas Maccabaeus van G.F.Handel, Die Schöpfung en het Stabat Mater van J. Haydn, Requiem van W.A. Mozart, Petite Messe Solennelle van G. Rossini en de Messa di Gloria van G. Puccini.

Loading...