De Stichting Projectkoor Brandpunt is in 2010 – na een eerste geslaagd concert – opgericht om de continuïteit voor projecten zeker te stellen.

De doelstellingen van de Stichting Projectkoor Brandpunt zijn:

  • het uitdragen en levend houden van koormuziek in Amersfoort en omgeving;
  • amateurzangers in de gelegenheid stellen gedurende een overzichtelijke periode van enkele maanden lid te zijn van een groot koor, zonder eisen te stellen aan het niveau van de zangers;
  • samen toewerken naar een goed concertresultaat, onder andere door het inzetten van een inspirerende dirigent, professionele solisten en musici en een goede projectorganisatie.

Deze stichting is onafhankelijk van de oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt, maar de gemeenschap en het gebouw Het Brandpunt zijn wel de thuisbasis.

Projectgroep

De sturing van elk project is in handen van een projectgroep die verantwoordelijk is voor de productie, contracten, public relations, communicatie met het koor, logistiek, administratie, financiën en de kaartverkoop.

De projectgroep wordt gesteund door een groep mensen die graag bepaalde klussen klaart, zoals grafische vormgeving, websitebouw, deelnemersadministratie, catering.

Projectleden: Gerrit Visser, Astrid Brugemann, Johan van der Veen, Marieke de Graaf, Suzan Vermeer en Gerda Jansen.