Op 18 november 2023 stond de indrukwekkende uitvoering gepland van ‘The Armed Man, a Mass for Peace’ van Karl Jenkins met begeleiding van het Promenade Orkest en soliste Herma van de Coterlet.

Met dit project wilden we de vrijheid vieren. In vrijheid leven is zo belangrijk. Het is een thema wat momenteel enorm actueel is, gezien de oorlog in Oekraïne, Israel en Gaza.

Omdat het zo vanzelfsprekend is, dat wij in Nederland en in een groot deel van Europa in vrijheid en vrede leven, was het goed om hier bij stil te staan.
Dit project bood ons een mooie gelegenheid om dat te doen. Vrijheid dient gekoesterd te worden. Dat we simpelweg leren hoe belangrijk samenleven is, respect te hebben voor de ander en elkaar de vrijheid te geven.

Vrijheid en Vrede: het zijn thema’s die de afgelopen jaren als een rode draad door de projecten van Projectkoor Brandpunt hebben gelopen, samen met daaraan verbonden thema’s als liefde, dood en zingeving.
Denk aan onze projecten The Peacemakers van Karl Jenkins uit 2015 en de diverse Stabat Maters.

De uitvoering van The Armed Man in november was indrukwekkend, door het grote koor en de begeleiding door Het Promenade orkest.

En dit alles stond uiteraard weer onder de bezielende artistieke leiding van de initiator en vaste dirigent van het Projectkoor Brandpunt, Marijke van Leerzem.