Op 18 november 2023 staat een indrukwekkende uitvoering gepland van ‘The Armed Man, a Mass for Peace’ van Karl Jenkins met begeleiding van het Promenade Orkest en soliste Herma van de Coterlet.

Met dit nieuwe project willen we de vrijheid vieren. In vrijheid leven is zo belangrijk. Het is een thema wat momenteel enorm actueel is, gezien de oorlog in Oekraïne.

Omdat het zo vanzelfsprekend is, dat wij in Nederland en in een groot deel van Europa in vrijheid en vrede leven, is het goed om hier bij stil te staan.
Dit project biedt ons een mooie gelegenheid om dat te doen. Vrijheid dient gekoesterd te worden. Dat we simpelweg leren hoe belangrijk samenleven is, respect te hebben voor de ander en elkaar de vrijheid te geven.

Vrijheid en Vrede: het zijn thema’s die de afgelopen jaren als een rode draad door de projecten van Projectkoor Brandpunt hebben gelopen, samen met daaraan verbonden thema’s als liefde, dood en zingeving.
Denk aan onze projecten The Peacemakers van Karl Jenkins uit 2015 en de diverse Stabat Maters.

De uitvoering van The Armed Man in november wordt indrukwekkend, door het grote koor, dat we bijeen willen brengen en de begeleiding door Het Promenade orkest.

En dit alles staat uiteraard weer onder de bezielende artistieke leiding van de initiator en vaste dirigent van het Projectkoor Brandpunt, Marijke van Leerzem.

 

De deelnemersbijdrage van het project ‘Vier de Vrijheid’ is € 105,-. Voor studenten geldt een gereduceerd tarief van € 75,-.

De partituur moet apart worden aangeschaft, deze is online te bestellen. Let erop dat de uitgever ‘Boosey&Hawkes’ is. 

Repetities zijn inbegrepen. Van deelnemers wordt verwacht dat zij op de repetitie-zaterdagen zelf een lunchpakket meebrengen. De repetitiedagen zijn terug te vinden in de agenda.

Sopranen, alten, bassen en tenoren kunnen zich inschrijven. Voor de alten is een wachtlijst ingesteld. 

Zie hier de flyer.

Loading...