Het is een bijzonder jaar voor Projectkoor Brandpunt.
Een Jubileumjaar in meerdere opzichten én ook een jaar om onze vrijheid te vieren.
In 2020 vieren we overal in Nederland, dat we 75 jaar in vrede leven.
In 2020 bestaat het Projectkoor Brandpunt uit Amersfoort 10 jaar.

Vanwege het coronavirus wordt het 10e project van dit koor in 2021 uitgevoerd, ditmaal een project in meerdere delen met als thema en als titel ‘Vier de Vrijheid’ :

• Op 20 november 2021 staat een indrukwekkende uitvoering gepland van ‘The Armed Man, a Mass for Peace’ van Karl Jenkins met begeleiding van het Promenade Orkest en soliste Fanny Alofs.
• Na het daverende succes van het El Fuego project staat in het voorjaar van 2022 wederom een Argentijns programma gepland in samenwerking met de Argentijnse ensemble Los Criollos. De ‘Misa por la Paz y la Justicia’ van Ariel Ramírez wordt uitgevoerd en de ‘Misa Criolla’ van dezelfde componist wordt in de reprise nogmaals tot klank gebracht.

Vier de Vrijheid
Omdat het zo vanzelfsprekend is, dat wij in Nederland en in een groot deel van Europa in vrijheid en vrede leven, is het goed om hier ook eens bij stil te staan.
Dit lustrum biedt ons een mooie gelegenheid om dat te doen. 75 jaar geleden gaven velen hun leven om de vrijheid en de vrede van vandaag mogelijk te maken.
Staatssecretaris Blokhuis memoreerde mei 2019 (AD) dat vrijheid gekoesterd dient te worden. Dat we simpelweg leren hoe belangrijk samenleven is, respect te hebben voor de ander en elkaar de vrijheid te geven. Het mag daarom ook feest zijn. Samen vieren we 75 jaar vrijheid.

Vrijheid, Gerechtigheid en Vrede: drie thema’s die de afgelopen 10 jaren als een rode draad door de projecten van Projectkoor Brandpunt hebben gelopen, samen met daaraan verbonden thema’s als liefde, dood en zingeving.
Denk aan onze projecten The Peacemakers van Karl Jenkins uit 2015 en de diverse Stabat Maters.

Om het eerste deel van ons jubileumconcert een extra feestelijk cachet te geven gaan we opnieuw de samenwerking aan met de Argentijnse ensemble “los Criollos”.
Het laatste deel in november wordt indrukwekkend, door het grote koor, dat we bijeen willen brengen, de begeleiding door een uitgebreid
professioneel orkest en de film bij de muziek van The Armed Man.

En dit alles staat uiteraard weer onder de bezielende artistieke leiding van de initiator en vaste dirigent van het Projectkoor Brandpunt, Marijke van Leerzem.

Loading...